Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014



 

 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013




"ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ THE 18 Birds ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ
ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ο Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός σύλλογος Περιστερίου στις 30 Ιουνίου, πραγματοποίησε μια όμορφη εκδήλωση στο Άλσος Περιστερίου, που περιελάμβανε την θεατρική παράσταση "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του W. SHAKESPEARE, παραγωγής της 4Frontal σε σκηνοθεσία της Τζωρτζίνας Κακουδάκη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χειροκρότησαν πολλοί φίλοι που βρέθηκαν στο δροσερό Άλσος. Η πολυσυζητημένη και πασίγνωστη θεατρική παράσταση:  "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" ήταν για όλους μια ευχάριστη έκπληξη!
Η παραγωγή του έργου, αποτελεί, όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα, ένα φρέσκο θεσμό στην Ελλάδα, που συνδυάζει τη θεατρική πράξη και τη νέα παιδαγωγική, που πρότεινε για ακόμα μια χρονιά, μετά την επιτυχία της παράστασης Όρνιθες- μια ροκ παράσταση για εφήβους, η σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη και η ομάδα ω2/4Frontal σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
"To Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" είναι μια σκηνική πράξη, που μπορεί να διευρύνει την φιλοσοφική σκέψη: στην ψευδαισθησιακή πραγματικότητα ενός αλλόκοτου νυχτερινού δάσους, αναδεικνύεται ο σύγχρονος πολυπρισματικός επιστημονικός κόσμος, ένας κόσμος πολλών πιθανοτήτων, μικρών και μεγάλων μεγεθών και ο τρόπος, που ο άνθρωπος ορίζεται μέσα από την φιλοσοφία των θετικών επιστημών και της εμπειριοκρατίας. Μια παράσταση που επαληθεύει πολλές πραγματικότητες, διαστέλλει το χώρο και το χρόνο και προτείνει τη σχετικότητα και την αμφισβήτηση ως θεμελιώδεις αρχές της ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης. Μια παράσταση για νέους στο εδώ και τώρα της σκηνής. 
Ακόμα και αν η πραγματικότητα δεν αλλάζει, το πλάσιμο ενός σύμπαντος, έτσι όπως θα μπορούσε να είναι, χωρίς ποτέ να είναι, ενός κόσμου ισχυρών επιθυμιών, που αν και ποτέ δεν επαληθεύονται, διευρύνουν τα όρια του κόσμου, αποτελεί ένα διαχρονικά αισιόδοξο μήνυμα και ένα κίνητρο για να επιδιώξουμε ένα καλύτερο κόσμο στα μέτρα του δυνατού.
Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη, Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού, Μουσική Σύνθεση: Σταύρος Γιαννουλάδης, Σπύρος Πανταζής, Βοηθός Σκηνοθέτης: Θανάσης Ζερίτης.
'Επαιξαν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Αριστέα Σταφυλαράκη.
Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε συναυλία με τους THE 18 Birds ένα συγκρότημα που άρεσε πάρα πολύ στον κόσμο και χειροκροτήθηκε ζεστά.
 www.eldialogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου