Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ : ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Περιστέρι 3/12/14

Την Τρίτη 2 /12/2014, σε σύσκεψη  που έγινε στο κτίριο της Βουλής, εξετάστηκε το θέμα της δημιουργίας στο Περιστέρι Ειδικού Σχολείου για παιδιά ΑμΕΑ. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κατριβάνου. Συμμετείχαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζένη Βαμβακά, ο αντ/ρχος Παιδείας Δήμου Περιστερίου κ. Θεοδωράκος Αν. ,  ο πρόεδρος ΔΣ της Ένωσης Γονέων Περιστερίου κ. Λαβδαίος Σ., ο πρόεδρος ΔΣ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου κ. Κούνδουρος Δ.,  ο Δ/ντής του 3ου Ειδικού Σχολείου Αιγάλεω και άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων του Δήμου.
Έγινε ενημέρωση από την κ. Κατριβάνου αλλά και τους εμπλεκομένους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ΑμΕΑ της πόλης, που αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλη περιοχή με ίδια μέσα, με αποτέλεσμα κάποια να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Ο κ. Θεοδωράκος μας ενημέρωσε ότι, μετά την πολύχρονη καθυστέρηση υλοποίησης της  λειτουργίας Ειδικού Σχολείου στο Περιστέρι, τελικά ο ΟΣΚ τελικά ανέθεσε σε Αρχιτέκτονα Μηχανικό την μελέτη για μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2015 προκειμένου να κοστολογηθεί και να δημοπρατηθεί το έργο.
Ο κ. Κούνδουρος ευχαρίστησε την κ. Κατριβάνου για την πρωτοβουλία της. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο οι μαθητές ΑμΕΑ να αποτελούν θύματα των πολιτικών λιτότητας. Επίσης ότι η μοναδική λύση είναι να χρησιμοποιηθεί το κτίριο του 3ου Δημοτικού, αφού γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Τέλος κάλεσε τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, να συντονιστούν και να ενημερώσουν άμεσα την κοινωνία της πόλης για το πρόβλημα.
Συμφωνήθηκε ότι οι παρευρισκόμενες βουλευτές θα προχωρήσουν στις αναγκαίες κοινοβουλευτικές ενέργειες και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς της πόλης για να συντονίσουν τις δράσεις τους, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του έργου το συντομότερο.

Δ. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
Πρόεδρος ΔΣ ΠΦΣΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου