Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΣ



ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

8/09/2012 Απολογιστική Συνέλευση και εκδήλωση με θέμα «Η Πόλη στο δρόμο για ένα νέο ανθρωπισμό» Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Συλλόγου για την πόλη και ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις.
………………………………………………………………………………………………
30 Ιουνίου 2013, εκδήλωση στο Άλσος Περιστερίου, που περιλάμβανε την θεατρική παράσταση "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του W. SHAKESPEARE, παραγωγής της 4Frontal σε σκηνοθεσία της Τζωρτζίνας Κακουδάκη και συναυλία με τους THE 18 Birds.
……………………………………………………………………………………………………
Νοέμβρη 2014 . Συσκέψεις τεχνικών του Συλλόγου με θέμα την αξιολόγηση του προγράμματος ΣΟΑΠ .
………………………………………………………………………………………………………..
Δευτέρα 24 Νοέμβρη 2014 εκδήλωση με θέμα " Τα Περιβαλλοντικά Προβλήματα Της Δυτικής Αθήνας" . Εισηγήσεις  όπως παρακάτω :
·         «Πρόταση ΣΟΑΠ» (του ΑΣΔΑ ) από τον αρχιτέκτονα κ. Δημήτρη Συριόπουλο
·         «Ποικίλο όρος» , από τον δικηγόρο κ. Τάσο Λύτρα
·         «Διαχείριση απορριμμάτων στο Περιστέρι» από τον χημικό Μηχανικό κ. Φώτη Κάντα.
·         «Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση» από την εκπ/κο M/S στην περιβαλλοντική εκπ/ση κ. Λούλα Μαργαρίτη
……………………………………………………………………………………………………….
Την Τρίτη 2 /12/2014, σε σύσκεψη  που έγινε στο κτίριο της Βουλής, εξετάστηκε το θέμα της δημιουργίας στο Περιστέρι Ειδικού Σχολείου για παιδιά ΑμΕΑ. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κατριβάνου. Συμμετείχαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζένη Βαμβακά, ο αντ/ρχος Παιδείας Δήμου Περιστερίου κ. Θεοδωράκος Αν. ,  ο πρόεδρος ΔΣ της Ένωσης Γονέων Περιστερίου κ. Λαβδαίος Σ., ο πρόεδρος ΔΣ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου κ. Κούνδουρος Δ.,  ο Δ/ντής του 3ου Ειδικού Σχολείου Αιγάλεω και άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων του Δήμου.
………………………………………………………………………………………
Η Τετάρτη 17 του Δεκέμβρη 2014 εκδήλωση για την ποίηση. Στο πρώτο τμήμα της εκδήλωσης διάβασαν ποιήματα τους οι (αλφαβητικά) : Βιβή Γεωργακά, Δημήτρης Κούνδουρος, Δημήτρης Μωρόγιαννης ( τον οποίο παρουσίασαν οι ηθοποιοί Χριστίνα Μωρόγιαννη -Παρισιάδη  και Χριστίνα Μωρόγιαννη), Γιώργος Τζιας και Μαρία Φλώρου (κάποια ποιήματα της οποίας, ανέγνωσε η σκηνοθέτης κ. Μίνα Δημητρίου).
Στα ενδιάμεσα των αναγνώσεων τραγούδησε, με συγκλονιστικό τρόπο, μελοποιημένη ποίηση ο τραγουδιστής Πέτρος Μιχόπουλος.  
Προβλήθηκε σύντομη ερασιτεχνική ταινία με απαγγελίες ποιημάτων από το Γ. Σεφέρη, Γ. Ρίτσο, Οδ. Ελύτη, Κ. Καρυωτάκη, Γ. Σκαρίμπα, Κ. Καβάφη, Ν. Καββαδίας, Κ. Γώγου, Μ. Γκανά κ.α.  
Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του ΔΣ κ. Αποστόλης Γιαννόπουλος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά που είχαν φτιάξει μέλη του Συλλόγου.
…………………………………………………………………………………………………….
14  ΜΑΪΟΥ 2015 παρέμβαση στο φεστιβάλ Ελαιώνα από τον πρόεδρο του Συλλόγου με θέμα : Το σώμα του Ελαιώνα σαν σώμα. Ο Ελαιώνας ένα  εργαλείο για την προσαρμογή της Αθήνας στην κλιματική αλλαγή
…………………………………………………………………………………………………..
Μάιος 2015 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ " ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ" ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑΣ.
…………………………………………………………………………………………………
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015. ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2015
Αναφορά στην αντιμετώπιση των αναμενόμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες θα επηρεάσουν το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, αλλά και θα διαταράξουν την ισορροπία και την λειτουργία των φυσικών οικοσυστημάτων. Πρόταση για αναδιάταξη του οικολογικού κινήματος τόσο στις προτεραιότητες του, όσο και στην οργάνωση του (υιοθετώντας θετικούς στόχους αντί για αμυντικές λογικές), προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες και να συμβάλει στην προσαρμογή στις νέες συνθήκες.  Προτείνεται μια συζήτηση-σύσκεψη που θα ασχοληθεί εκτενώς με την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο λεκανοπέδιο.
……………………………………………………………………………………………………
10/Ιουνίου/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΔΑΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
………………………………………………………………………………………
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015. Δημοσίευση άρθρου στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Για να μην διαψευσθούν οι ελπίδες για μια νέα αριστερή οικολογική πολιτική» και αναφορά στη δυνατότητα εισαγωγής και αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων στη χώρα, στην ίδρυση του εργοστασίου της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5 και στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.
…………………………………………………………………………………………………….
Σύσκεψη για το σχέδιο απορριμμάτων ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
……………………………………………………………………………………………
  

ΑΙΤΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ –ΚΕΝΤΡΙΚΑ : ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
………………………………………………………………………………………………….
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
1.       ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ «ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ -ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»
2.       
3.       ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

4.       ΑΛΛΑ (ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ/ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ/ΕΛΑΙΩΝΑΣ/ΚΗΦΙΣΣΟΣ)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 14/10/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου